2011-09-16
引言︰試新野。食物︰叉燒,睇見唔少介紹話用低溫機浸煮,有別一般中式燒味,仲要係招牌野黎。食落就有點彈牙,食叉燒食到彈牙真係第一次,少了一般食到既香口,無咩肉味亦少了鬆化,蜜味好輕,點埋鼓油食都唔見得味道有所提升。對於我黎講,叉燒,都係燒的好食,這個我真係唔識欣賞。大排牌鮮魷,我就一心黎食叉燒,兩個人亦隨便叫多個餸試試,真係估唔到叫左個大排牌鮮魷。鮮魷彈牙鮮爽,係幾唔錯,蒜粒一大堆,眼見店家以無添加作賣點,蒜香真係食唔到有咩添加,不過仍然帶點香口。無添加有這水準,係很不錯。奶茶,茶唔幾好,不過奶好似幾重手。服務及環境︰- 唔知係咪夜晚既關係,差不多九點後,搵個侍應有點困難。- 環境,「摩登???」,各花有各眼。企理就係真的。抵食度︰唔平。總結︰雖然招牌叉燒真係唔對我胃口,不過見耐唔耐有新野出,可能或者應該會有機會再來的。
試新野。 食物︰
叉燒,睇見唔少介紹話用低溫機浸煮,有別一般中式燒味,仲要係招牌野黎。食落就有點彈牙,食叉燒食到彈牙真係第一次,少了一般食到既香口,無咩肉味亦少了鬆化,蜜味好輕,點埋鼓油食都唔見得味道有所提升。對於我黎講,叉燒,都係燒的好食,這個我真係唔識欣賞。 大排牌鮮魷,我就一心黎食叉燒,兩個人亦隨便叫多個餸試試,真係估唔到叫左個大排牌鮮魷。鮮魷彈牙鮮爽,係幾唔錯,蒜粒一大堆,眼見店家以無添加作賣點,蒜香真係食唔到有咩添加,不過仍然帶點香口。無添加有這水準,係很不錯。 奶茶,茶唔幾好,不過奶好似幾重手。 服務及環境︰
- 唔知係咪夜晚既關係,差不多九點後,搵個侍應有點困難。
- 環境,「摩登???」,各花有各眼。企理就係真的。
抵食度︰
唔平。