2023-08-23 1431 瀏覽
位於長沙灣廣場3樓,係荔枝角站A出口就到交通非常方便3樓係美食廣場雲雲中有一間餐廳非常特別門口有一塊布簾餐廳名字叫mata japanese cuisine圖印用一個清酒的瓶子圖案🍶日式居酒屋裝修好似深夜食堂間店舖一樣有bar檯睇住調酒師調整各種cocktail同擺放著唔同的酒有冧酒,威士忌,聽職員講清酒原來分季節同天氣。另外cocktail 非常好玩,因為他會用wasabi 芥辣同辣椒仔tabasco非常有新鮮感,亦係新穎既配搭。今日我點左wasabi我cocktail $98,雞皮薯片$68,明太子翠肉瓜$58,芝士甲羅燒蟹肉意粉$168wasabi cocktail 開始飲時都可以因為有青蘋果汁好易入口之後越飲越辣非常適合wasabi 愛好者試👍明太子翠肉瓜初次把明太子同翠肉瓜一齊食估唔到非常夾👍翠肉瓜燒得好軟身同微焦雞皮薯片灑左七味粉脆卜卜職員講要風乾雞皮才落鍋炸所以非常脆同香口用黎做佐酒小食好夾👍芝士甲羅燒蟹肉意粉甲羅燒非常多蟹膏經過芝士燒製後更加鮮味👍意粉上有少少海苔碎味道提鮮意粉有忌廉汁非常美味而且分量夠多除左美食,職員非常友善同會同人客傾計服務非常好入座後每人都會有前菜
位於長沙灣廣場3樓,係荔枝角站A出口就到
圖印用一個清酒的瓶子圖案🍶

日式居酒屋裝修
好似深夜食堂間店舖一樣有bar檯
睇住調酒師調整各種cocktail同擺放著唔同的酒
有冧酒,威士忌,聽職員講清酒原來分季節同天氣。

wasabi cocktail

而且分量夠多

除左美食,
職員非常友善同會同人客傾計
服務非常好

入座後每人都會有前菜,怪味豆同蘿蔔

2023-08-22
  • 芝士甲羅燒蟹肉意粉