2021-01-25 172 瀏覽
星期日出街又想食拉麵🍜 估唔到呢間又係主打白湯,鎮店之寶就緊係試試佢,佢地嘅鰻魚都好出名,但想食拉麵多啲,決定點個鰻魚串店員介紹,佢地嘅鰻魚由頭到尾都係自家處理,所以比較厚實,的確食落係係有口感!醬汁方便稍為少少重口味,但都好值得一試,配番個粉調味就平衝番好多(唔記得係咩 但佢會比你)串燒仲試左豚肉串,同樣醬汁都係比較濃味,但非常非常香,上枱後無法忍住唔食,唔知咁岩定咩,我兩串都無咩肥膏啖啖豚肉 正!我點嘅係沾麵,意外地!個白湯起驚喜!比喜另一間拉麵店嘅白湯,我更鍾意金鶴。但可唔可以咁比呢,另一間係湯拉麵,今次係沾麵。但飲得出係無額外調味同原汁原味每一啖飲落低溫煮嘅雞肉都入口都好滑,完全無鞋同乾另一個點嘅係極濃白湯,呢個反而有啲失望,太thick and creamy嘅湯同口感蓋過左雞嘅鮮味
星期日出街又想食拉麵🍜

蒲燒活鰻魚串

燒黑豚肉串

低溫煮嘅雞肉都入口都好滑,完全無鞋同乾
雞白湯沾麵

極濃雞白湯拉麵
2021-01-24
15 分鐘 (堂食)
蒲燒活鰻魚串
燒黑豚肉串