2024-01-17 1888 瀏覽
一探這間飲茶好去處,開始我嘅味蕾之旅🍽️。今次,我就品嚐咗楓林小館嘅兩款菜色。先嚟個"欖角冰梅骨",個肉嫩滑,香氣四溢,欖角嗰點鹹香帶出肉骨嘅鮮甜,真係好入味,令人意猶未盡。返嚟味覺嘅另一端,"皇金蝦炒飯"嘅wok hei掃過舌尖,每顆米粒都包裹著咸蛋黃,金黃滋味令我食指大動😍!最後,當然少不了招牌嘅紅燒乳鴿。鴿皮酥脆得黎唔會太肥膩,烤到剛剛好嘅肉質鮮美多汁。一嘴氣,一撈汁,真係唔吃可惜👌!點心方面,蝦餃同燒賣等一系列經典款都做得唔錯,呢面算係無驚無險。確保每一啖都係質素的保證,呢家飲茶店絕對令你心滿意足同埋食指大動!下次再嚟,我仲會繼續試埋其他款式嘅點心,期待又一番新驚喜!🥢🥠