餐廳: 十里洋場
資訊:

2020-02-16 1509 瀏覽
農曆年後,疫情導致work from home, 肚仔都要餵,避免親密接觸,揀間高級,少人去地方,去利園此處,比起花樣年華,枱身濶些,枱與枱距離遠點。以為少人,都有3分1,1圍大枱,有人包廳房,在這個時勢,真是唔怕交义感染。三色前菜$20,以前無這麽多款,醬油黃豆,雪菜毛豆,咸酸菜豬耳,三款賣相高質、食又高質,咸甜總相宜,猶其猪耳有麻辣味。黑松露珍珠燻溏心蛋$34,上枱用透明圓膠蓋蓋上,打開雲霧飃散,樣樣都合水準,蛋黃夠糖心,魚子夠鮮咸,蛋白薰過難滑,煙燻夠燻,但無香氣,我個人貪,好加茶葉或玫瑰燻,咁就夠韻味!雪菜黃魚煨麵$68,最抵食足料,麵滑腍,湯有魚鮮甜,都係魚賜。蟹壳黄$54,夠香口,皮鬆脆,熱烘烘,以為係菜原来葱,青葱,有熱氣,我愛臭臭,估唔到係無肉,一般有肉!銀絲卷$42,不會失望,油光顏色,外脆內軟,黃金條,內有條條粗條,麵粉香,輕煙,咁就最好!香菇素菜包$54,白菜及菌碎,包彈彈,摺痕清晰,起身。3時last order,到達時間差不多,因趕住,所以叫多咗,食剩帶走,要帶honey寶貝口罩!俾手機銀包更重要!

三色前菜

雪菜黃魚煨麵
$68,最抵食足料,麵滑腍,湯有魚鮮甜,都係魚賜。

蟹壳黄$54

銀絲卷$42

香菇素菜包$54,白菜及菌碎,包彈彈,摺痕清晰,起身。

餐前小食
雪菜黃魚煨麵, 黑松露珍珠燻溏心蛋
蟹殼黃,銀絲卷
香菇素菜包