2022-10-28 521 瀏覽
之前食過生薑憢牛肉飯,覺得幾好食,所以之後都黎左兩次,想再分享下。吉列炸蠔飯 $62有四隻蠔都ok既,係炸得幾好,好欣賞佢枝豆個味。不過唔知點解今次無左個湯,今日都算早黎,已經賣晒了。值得一提係午飯呢啲繁忙時間都係唔好叫炸野,因為已經算早黎,黎既時候好多吉位,落單之後吉位慢慢都坐滿,好失望係睇住其他遲過我落單既一個一個有得食,但我仲未有得食好似大約等左20分鐘。海鮮炒烏冬 $75由於上次個餐出得好慢,所以今次叫左個每次都聽到好多人叫既炒烏冬,應該出得快啲掛。結果都好快有得食個烏冬底幾滑,幼身少少,都幾好味。有好多隻蝦,兩隻帶子。不過個性價比就唔算太高。整體黎講,因為係古蹟入面都幾特別,都舒服,有少少與世隔絕既感覺,去左另一個平衡空間,入面仲見到當年既地板,都好有特色。不過性價比唔算高。值得一讚係佢既餐飲唔係平時既咖啡或茶,感覺健康啲。下次再去可能會試下個炒麵,因為見到人地食好似唔錯以下係餐牌:

吉列炸蠔飯 $62
吉列炸蠔飯

好似大約等左20分鐘。

海鮮炒烏冬 $75
海鮮炒烏冬

下次再去可能會試下個炒麵,因為見到人地食好似唔錯

以下係餐牌:
海鮮炒烏冬