2024-12-08
昨晚去用餐,點了三道菜:1. 湯河+牛骨髓(下圖) 分數:3.5/52. 炒通菜(下圖) 分數:4/53. DIY(下圖) 分數:0.5/5湯河及炒通菜都中規中矩對得住價錢而“DIY”貴為餐廳Signature菜色,但設計其差,比客人自己落手包米紙卷,但米紙又硬又脆又易碎,加上配料太大件極難用米紙包妥,結果我同女友每人試咗五次以上,先至成功包好第一個,但一加上汁料準備擺入口,汁料就已經滴出來,大家食咗第一件之後,已經成枱米紙碎同汁料!但咁都唔止!米紙又硬又薄,結果女友進食時被米紙𠝹損咀唇出血,呢吓我真係忍無可忍,叫咗經理埋嚟反映,經理仲同我地講,米紙接觸到口水就會變軟,咁就唔會𠝹損,我聽完真係火上加火,米紙未放入口又點樣接觸口水呢??係會變軟就唔會搞到成枱碎啦!!同個經理嘈完一輪,佢終於好似明白咁收走碟DIY,仲話會在張單取消呢碟嘢,我同女友無哂Mood,坐多陣就埋單走!總結:DIY,只適合比相機食,不合人食。
1. 湯河+牛骨髓(下圖) 分數:3.5/5
2. 炒通菜(下圖) 分數:4/5
3. DIY(下圖) 分數:0.5/5
湯河及炒通菜
都中規中矩對得住價錢
但咁都唔止!
總結:DIY,只適合比相機食,不合人食。