2017-08-27
新開的食店,環境好舒服,成日行過都好有衝動想食。有日塭元朗有乜好西食,甘岩又係新假期見到佢,所以就驅使我去試下佢~1.價錢價錢尚可,食左一個三文魚海膽魚生飯加叉燒拉麵,$約160,食刺身泥講$78價錢算幾掋(如果好食的話。。。但個麵完全係唔值2.貌相個丼飯貌相不錯,整體排得幾靚整齊,但海膽有點出水,好似浸左係水甘,有點失色3.味道丼飯(轉左定食)整體不行首先加錢轉定食係十級錯選擇!個湯有色但個味同清水冇分別,絕對係沖出泥然後落多左水嘅成品。定食另有一個雜果沙律一個中華沙律,中華沙律一般買翻泥冇問題,但個雜果沙律竟然出然係定食度真係無言,個味仲要好奇怪,好心生菜就生菜落幾滴麻醬都冇甘嬲到個主角,起初睇佢賣相以為好正,點知一食落口即刻想走,個飯係尖米加珍珠米泥嘅喂!口感怪仲要偏凍冇醋味,食落每啖飯都好硬。三文魚大塊但個味同口感偏膠,不是滑質,入口舒服的口感。海膽味道淡,沒什麼鮮味。配菜有蛋,蟹柳,味道尚可,正正常常。旁邊的天婦羅用麵條炸成,食落去奇怪,只拎了一條吃,但係十級懷疑佢唔食得,如果食得,我會俾多個嬲佢~總括而言包裝個樣勝於真實味度!唔值得再食!而個麵我只試了友人嘅湯同叉燒,叉燒質
1.價錢
2.貌相
3.味道
丼飯(轉左定食)整體不行
首先加錢轉定食係十級錯選擇!
而個麵我只試了友人嘅湯同叉燒,叉燒質感像煲完湯d瘦肉,hai口,難咬,湯果味似足出前一定味,俾依個價我寧願過去金田食個麵,起碼係好食,唔值得要食多次,冇事我翻屋企煮個公仔麵先~