2022-05-09
幾好坐嘅一間cafe,位置就腳食物質素都唔錯~👅Avocado toast ($98) 7.8/10上枱嚇親,睇相係唔會想像到佢有幾大件🫠sourdough 勁厚,邊位硬身但唔乾,面頭舖滿creamy嘅牛油果同好新鮮嘅kale,水波蛋都整夠兩粒比你(流心程度剛好!)面頭嘅紅椒粉同feta cheese 令到佢清淡得嚟有返啲鹹香~蛋汁mix埋牛油果同sourdough 真係超夾(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)👅Baked Portobello with Black truffle scrabbled egg burger ($105) 7.3/10成間嘅最出名嘅打卡burger,但我會話望落比實際放落口吸引xd 黑松露味唔重,滑蛋應該有溝水,味道偏淡🥹本身大啡茹都冇咩調味,建議用個重味啲嘅source吊一吊味🫥不過個包烘得夠脆身唔會好濕,同埋啲蕃薯條真係加咗好多分~👅Latte ($46)正常味道,不過個拉花幾fun xd👅Creamy black ($46)好少見香港cafe有creamy black 飲~簡單啲嚟講就係打咗泡嘅齋啡,順滑圓潤嘅口感會中和咗個苦味,少飲black嘅人都可以接受的!————
👅Avocado toast ($98) 7.8/10
👅Latte ($46)
正常味道,不過個拉花幾fun xd
👅Creamy black ($46)
———————————————
整體嚟講性價比唔錯~朋友嚟傾吓偈都幾好,嘢食嘢飲唔會失望,但唔好expect 驚為天人的美味xd 經過尖沙咀唔知食咩好可以嚟食吓(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
味道:7.4/10
環境:7.5/10