2011-08-03 18 瀏覽
最近見西菁街開左間新既西餐廳 經過見到裝修都幾靚於是同女朋友去試食一下去到大約1930 唔算多人 可能係平日關係入到去 餐廳都算大間 裝潢都不錯雖然有點兒昏暗 不過感覺幾舒服同女朋友坐左係裡面既卡位 而每張枱都放左有香味既小蠟燭配合起來 增添一份浪漫感睇一睇MENU 然後order 一客帶子魷魚墨汁意粉 一份安格斯西冷頭盤係刺身沙律 個人無咩要求 所以唔評分湯係南瓜白菌忌廉湯幾好飲 味道可能會較淡 但個人覺得剛剛好 之後上主菜 先係意粉 就甘睇得一粒帶子 跟住我講笑話唔會得一粒掛 點知食到最後真係得一粒 真係開口中=0=不過味道黎講係幾好 唔會太濃味至於份西冷我要六成熟 點知一切落去 都幾用力先切得開 試一口睇下 好韌下於是同老闆反映下 老闆好好人 話換俾我 仲要親自入廚房整 呢個真係要讚 不過個人認為係貨源本身唔靚 只可以講句唔好彩 食唔到靚野主菜過後,最激心的事來了叫飲品個時,女朋友想飲凍朱古力,點知侍應話無凍得熱既 個下已經打個突 甘神奇之後侍應推薦話鮮果沙冰同奶昔都OK~ 甘就叫啦 點知又話得某種生果既沙冰同奶昔先有呢樣野真係要投訴下雖然餐廳新開張 有食物未ready好
最近見西菁街開左間新既西餐廳

之後上主菜 先係意粉 就甘睇得一粒帶子
不過味道黎講係幾好 唔會太濃味

不過個人認為係貨源本身唔靚 只可以講句唔好彩 食唔到靚野
西冷扒
主菜過後,最激心的事來了
之後侍應推薦話鮮果沙冰同奶昔都OK~
甘就叫啦 點知又話得某種生果既沙冰同奶昔先有
呢樣野真係要投訴下
雖然餐廳新開張 有食物未ready好 係情有可原
但係你都要同客人講清楚邊D有邊有無 或者係餐牌上列明 甘會好好多
唔係只會令人覺得你未準備好 照顧唔到客人所需
窩夫~
熱朱古力
講真 小弟唔係醃尖人士 只係想餐廳可以做得貼心點
例如點解有熱朱古力而無凍既 侍應可以主動講番係熱同既朱古力粉係唔同
而唔係等客人問你 你先答番人

不過整體黎講 我都覺得食物質素同服務水平都可以 值得一試

P.S. 餐廳本身有日本野食 用餐個時都見到有其他客人order
所以下次再黎都會試試

2011-08-02