2012-05-24
我男朋友住青衣,所以有時都會去青衣城同佢食飯!但真係食到好悶,想係青衣城以外搵食~~~ 佢話佢平時叫開長康冬菇亭外賣都OK! 但就未試過堂食,於是上星期六我地就上去試下了! 去到當時8點左右,都幾FULL~! 都坐滿人~ 可能因為星期六多人出街食飯~ 兩個人叫左都算多野食,好豐富下!1) 苦瓜忟倉魚 - 我本身超鐘意食倉魚~! 呢味我覺得好食,條魚都好新鮮,又大大條~ 幾抵食~~ (冇記錯係$55) 2) 金銀蛋莧菜 - umumumu.. 呢個普普通通.... 冇咩特別~~3) 扇貝- 我地係抱住博一博的心態去叫呢味餸.. 因為海鮮都會擔心佢唔夠新鮮~~食落又OK! 4) 冬菇亭個名鹵水小炒,最後都叫左個鹵水併盤試下~~合格~ 都幾入味~ 不過可以執得靚D 先上...呢間D 菜大部份都係$50-60 左右,講真,都算好抵食~算係青衣城以外的另一個不錯GE 選擇~!
我男朋友住青衣,所以有時都會去青衣城同佢食飯!
但真係食到好悶,想係青衣城以外搵食~~~
兩個人叫左都算多野食,好豐富下!
1) 苦瓜忟倉魚 - 我本身超鐘意食倉魚~!
食落又OK! 4) 冬菇亭個名鹵水小炒,最後都叫左個鹵水併盤試下~~合格~ 都幾入味~ 不過可以執得靚D 先上... 呢間D 菜大部份都係$50-60 左右,講真,都算好抵食~
算係青衣城以外的另一個不錯GE 選擇~!