2019-04-10
好耐無食過放題la,今日難得放假就同朋友去食餐好D!瀛豐放題的價錢由$179起。餐廳放題的食物有好多種類,甚至連泰式食物都有,令人很意外。每枱都使用電子化的點餐,只要掃描QR Code就可以用電話點餐!方便又環保。我地每人加左+$88升級放題!!升級左的放題可以任食法國皇家生蠔 ,海膽火焰帶子 同生啤任飲。首先講下呢個法國皇家生蠔,餐廳係即叫即開!所以生蠔非常新鮮。生蠔肥美厚身creamy,而且海水味夠濃郁蠔身大隻肥美,差不多成個手掌大!叫多幾Round回本無難道。海膽火焰帶子 :呢個海膽帶子都好值得一讚!首先帶子非常鮮甜肥美,加上裏面夾住新鮮的加拿大海膽簡直係鮮上加鮮。海膽味道清甜,而且奶油般滑不溜口。刺身拼盤:刺身選擇有好多,最後我地揀左刺身拼盤!其中我最鍾意的係超級肥美的三文魚,同大大隻嘅牡丹蝦!!牡丹蝦肉質厚身彈牙,非常鮮甜而且蝦頭仲有蝦膏。而三文魚腩超級肥美醇厚,油脂很充足。仲有一系列的壽司和日式食物等等!多到算唔曬,我就叫左芝麻鷄翼,芝士年糕和手卷。除了日式食物外!仲有泰式料理,相信泰式料理的部分應該是由泰國人主理!因爲食到泰式生蝦的醬料很道地,是在泰國吃到的味道。飛天通菜
飛天通菜和抄蛤蜊都係即叫即炒!上台時全部都熱辣辣,很惹味。
餐廳外面還有甜品,雪糕和飲料任拿!如果加左+88蚊升級放題仲可以同朋友beer下認真唔錯。