2012-01-26 35 瀏覽
第一次來到森壽司, 要由朋友帶路, 店子不難找, 但如果唔熟路好易經過左都唔知由於與朋友食團年飯, 打算食好一點吧, 來個特級魚生御膳 $198 (包括小鉢、海鮮丼、煮物、茶碗蒸、甘味) 前菜是齋, 一般...到了上主角, 論賣相, 一般吧, 沒有驚喜, 反而份量都很充足, 壽司與飯的比例是8:2! 食完一個餐好似食了一條魚似的。有些魚我不太清楚, 其他材料有: 呑拿魚, 海膽,帶子,蟹肉,三文魚腩, 蝦, 油金魚呑拿魚 - - 顏色血紅冇味海膽 - - 好大的一片, 新鮮度一般帶子 - - 肥美蟹肉 - - 正常三文魚腩 - - 我本身不喜愛魚腩, 都覺得可以油金魚 - - 最肥美!! 我留了一片最後食 壽司飯 - - 份量少, 不過都足夠, 因為放在刺身之下, 都留了一些"血水", 感覺不太好, 建議飯可以另上. 食了一會才到的茶碗蒸, 蛋好滑, 好清, 好味. 飯後有雪糕糯米滋, 來的時候已經熔化了, 朋友卻講成為了容易入口, 預早放出黎讓它熔化, 那麼還是雪糕麼朋友不適合食生野, 揀了雜菜烏冬, 說好好食整體而言, 小店有小店的特式, 食物可以更好, 會再試他們的L

由於與朋友食團年飯, 打算食好一點吧, 來個
特級魚生御膳 $198
特級魚生御謄
(包括小鉢、海鮮丼、煮物、茶碗蒸、甘味)
前菜是齋, 一般...

呑拿魚 - - 顏色血紅冇味

海膽 - - 好大的一片, 新鮮度一般

帶子 - - 肥美
蟹肉 - - 正常
三文魚腩 - - 我本身不喜愛魚腩, 都覺得可以
油金魚 - - 最肥美!! 我留了一片最後食

食了一會才到的茶碗蒸, 蛋好滑, 好清, 好味.
茶碗蒸

朋友不適合食生野, 揀了雜菜烏冬, 說好好食
整體而言, 小店有小店的特式, 食物可以更好, 會再試他們的LUNCH SET [海膽帶子飯], 不過一定要BOOK 位, 店子很細, 三四抬客就滿了.
2012-01-18
特級魚生御謄