2024-09-01
星期六做到三點幾先有時間食 lunch,諗住下午茶有優惠,有so。點知入咗一間無下午茶,都算啦!以前食過臻味,覺得唔錯,無下午茶都照食啦!估唔到餐牌換咗,連味道都轉埋。無咗我最愛嘅濃湯食雜,咁我叫其他啦!我唔食辣,叫咗雞絲腎片米線+凍檸茶。飲品全部正價,盛惠$70,貴就貴啦。香港好味嘅餐廳真係越來越少,當做支持下。點知碗米線嚟到,賣相已大失所望,而且份量真係寥寥可數。可能我叫嘅係雞絲腎片,賣相無咁大堆頭,但我“了”咗兩下,確實雞絲唔多,腎片數量就可以接受,不過真係誤以為係下午茶餐咁。份量都算啦,當我大食啦!最估唔到係佢個清湯,真係好清,只係得塩+水,真係未食過咁差嘅清湯。而杯檸茶,佢都的而且確俾咗4片檸檬,不過係超薄,篤到爛都無乜檸檬味。收得$18一杯,咁高利潤係咪至少俾多少良心呢?哩餐係真正farewell,臻味不再,係時間說再見了。
哩餐係真正farewell,臻味不再,係時間說再見了。