2023-01-05 300 瀏覽
𝟙𝟘.𝟙𝟘.𝟚𝟘𝟚𝟚📌Life Toast (海之戀) (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場1樓1005號舖🔎#hkfoodieat_荃灣 #hkfoodieat_荃灣西 💸人均消費: $100內🌿評分: 4.9/5 🈚️加一服務費餐廳分類🔖 #hkfoodieat_cafe☕️由好耐之前已經喺希雲街食過呢間紙盒吐司🍞後尾見到原來佢喺荃灣有間咁啱打卡嘅分店👻呢日順路就帶男朋友嚟支持吓呢間良心小店💛嚟到嗰陣嗰兩個打卡位都有人坐緊🎃但係落完單之後得到幸運之神眷顧🧚🏻‍♂️其中一台客人食完離開咗所以我哋就搬咗過去坐🙌🏻呢個打卡位軟體其實係一個吐司嘅形狀😲入面除咗有兩隻好可愛嘅蛋蛋咕𠱸陪住你食飯之外🍳窗出面就係令人好心曠神怡嘅海景🌊感覺非常寫意✨𐂂香草腸脆薯餅芝士滑蛋 ($58)呢度嘅吐司奶香味好重同埋好鬆軟🌻腸仔配薯餅真係永遠唔會過時嘅配搭🥔腸仔嘅香草味唔算特別濃不過個人覺得咁樣反而係好事😂感覺如果香草味太重嘅話就會冇咁好食🪴因為會蓋過咗茄汁同埋蛋黃醬嘅味道🍅滑蛋亦都係超級嫩滑🍳芝士味唔會太搶令到成個多士嘅配搭好和諧🧀𐂂燒牛肩胛厚洋蔥溫泉蛋 ($63)男友表示佢係食呢種材料比較豐富嘅多士🤪佢全部材

𝟙𝟘.𝟙𝟘.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌Life Toast (海之戀) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場1樓1005號舖

💸人均消費: $100內
🌿評分: 4.9/5
🈚️加一服務費

餐廳分類🔖 #hkfoodieat_cafe☕️

燒牛肩胛厚洋蔥溫泉蛋
香草腸脆薯餅芝士滑蛋

𐂂香草腸脆薯餅芝士滑蛋 ($58)
秘製黑松露醬配薯條

𐂂燒牛肩胛厚洋蔥溫泉蛋 ($63)
男友表示佢係食呢種材料比較豐富嘅多士🤪佢全部材料都係非常新鮮🥳無論溫泉蛋定係牛肩鉀肉都食得出係即叫即整😋生菜顏色都係十分翠綠同時洋蔥都非常新鮮🥬牛肩鉀亦唔會煮得太老🐮牛肩胛表面嘅照燒汁加上溫泉蛋嘅蛋汁令到成個吐司唔會太dry😙

𐂂秘製黑松露醬配薯條 ($18+$10)
我哋加咗$18將佢轉成套餐😚套餐包括薯條或者粟米同埋飲品🥤因為我哋想試吓佢個黑松露醬所以額外再加多咗$10😈薯條都算香脆同埋夠熱辣辣不過個醬嘅黑松露味略微唔夠重🥹

𐂂牛油粟米
牛油味都幾重不過有啲似某快餐嘅牛油粟米🌽鍾意食牛油粟米嘅可以一試🧈

㊙️如果你鍾意佢個蛋蛋咕𠱸可以用正價$158帶佢走或者單筆消費滿$300加$78帶佢走😻(利申: 帶走咗)

📎life toast仲有甜品專門店㗎🍧 有興趣都可以去試吓佢哋啲甜品呀 @lifedesserthk

📍其他分店位置
🔎#hkfoodieat_銅鑼灣