黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
🔹雖然promotion已經過咗 但都想分享一下黑木亭同Cinnamoroll聯乘嘅創意料理🥰 作為玉桂狗嘅粉絲 一定要去試下🤣 門口已經有個大大嘅玉桂狗打卡位 店舖擺滿裝飾 嘢食都非常有誠意☺️🔸主題市場三竹籃配日本珍珠米飯團🍱 ($189)三竹籃入面有章魚小丸子🐙 玉子燒🧈 燒汁雞扒🐣 雞扒面頭有甜甜嘅燒汁醬 但食落有啲硬😬 玉子燒係玉桂狗條尾嘅形狀 好cute🤭 章魚小丸子偏細粒 外皮香脆😀 舊飯團被整成玉桂狗嘅形狀 非常可愛😛🍙🔸Cinnamoroll壽喜燒🍲 ($198)我幾鍾意呢個😌 大家可以選擇牛肉或豚肉 我就揀咗牛肉🥩 份量比我想像中多🤩 開頭以為得5塊牛 點知掀開嚿肉發現係有10舊 好驚喜🤣 其他蔬菜有大蒽 金菇 鮮冬菇 鴻喜菇 蘿蔔片🥕 仲有福袋💰 非常豐富😆 壽喜燒湯底甜度適中☺️🔸雪糕多士盛合🍦 ($188)盛合有藍色嘅啫喱同藍色嘅雪糕 原來係海鹽味雪糕同啫喱🤭 玉桂狗多士好cute☺️ 但多士唔似多士😂 一啲都唔脆 只係一塊白麵包😅 反而係側邊嘅多士粒粒更脆😬🔸海之檸檬梳打🍹 ($78)見到係藍色嘅飲品都知唔會好飲🤣 飲落去都係冇乜味 完全飲唔到檸檬嘅味😂 感覺係甜

🔸主題市場三竹籃配日本珍珠米飯團🍱 ($189)

🔸Cinnamoroll壽喜燒🍲 ($198)

🔸雪糕多士盛合🍦 ($188)

🔸海之檸檬梳打🍹 ($78)
見到係藍色嘅飲品都知唔會好飲🤣 飲落去都係冇乜味 完全飲唔到檸檬嘅味😂 感覺係甜甜哋嘅梳打水😣 面頭有藍色嘅棉花糖☁️ 飲品仲會附上可愛嘅杯墊 可以拎返屋企收藏😀