2021-06-14
來到週末當然都想輕鬆一下,飲杯咖啡歎下,經朋友介紹,上環有間3D拉花餐廳,當然第一時間去歎下之餘,又同3D咖啡呃下like,打下卡!來到發現餐廳不止咖啡咁簡單,都放置了不同款式、不同年份嘅美酒!他們走工業飛路線,掛著不同款式、大小的壁畫、更有一幅美極的少女遠望圖,好讓人停下來、稍稍休息,回望一下...來到當然唔可以錯過我的3D拉花...朱古力咖啡沙冰入口順滑、甜度適中、在這炎炎夏日飲用就最好不過!3D拉花Mocha今次選了Random式拉花,估不到那3D拉花是熊熊🐻...可愛極了!Mocha 奶泡輕盈,真係令人愛不釋手,不捨得破壞!檸檬雞翼捶雞翼捶呈金黃色,配上檸檬汁香烤,咬起上來酸酸甜甜,肉汁豐富。煙三文魚班尼迪蛋荷蘭醬來到時已聞到蛋香十足的荷蘭醬,蓋著班尼迪蛋、煙三文魚非常吸引。輕輕切開班尼蛋,蛋黃醬緩緩流出,與煙韌鬆餅一起,真是非常美味。自家制牛奶布丁牛奶布丁上加上藍莓、薄荷葉,就像盆栽🪴一樣,相當有心思,食落口感幼滑,奶香十足,真是不錯的餐後甜品!
來到當然唔可以錯過我的3D拉花...
朱古力咖啡沙冰
入口順滑、甜度適中、在這炎炎夏日飲用就最好不過!
3D拉花Mocha
檸檬雞翼捶