又係日本菜嘅食評~實情係食左幾日茶記冇野好post姐...其實嚟過幾次,但嘉咸街對我嚟講有啲遠,加上成日冇位,所以先不在我首選之列。喺中環見到呢啲面門有時真係唔敢亂入,格局完全唔係一個低檔次嘅地方... 入到去係正常餐廳樣,唔係特別高級嘅啫😌睇埋個lunch menu直頭抵食,魚生飯$98起,有埋沙律、湯同甜品,仲唔加一,中環邊度搵呀???沙律普通啦,去到日本餐廳成日都expect落芝麻醬,但呢個係千島醬嚟... 麵豉湯又幾好味,我成日覺得一味咸好似飲豉油咁,點知呢個又ok噃。北海道魚生飯$108,一上碟睇到出樣樣都有光澤,感覺好似幾新鮮,三文魚都幾肥下,不過好嘅三文魚唔難遇到嘅,反而帶子同海膽唔新鮮嘅會苦苦腥腥,今日兩樣都食到係甜!最尾仲有個迷李雪米糍,雖然只係維記,但已經好滿足。$108唔加一真係好滿意,可能係全中環性價比最高嘅魚生飯set lunch😂
又係日本菜嘅食評~實情係食左幾日茶記冇野好post姐...
最尾仲有個迷李雪米糍,雖然只係維記,但已經好滿足。