2015-12-19 3038 瀏覽
膠圓櫈肩踫肩只有半個人行到嘅通道,真係活現咗香港嘅土地問題。雖然環境不足,但依然門庭若市,優質細心服務應記一功。山東燒雞 真雞+素雞嘅組合真係估佢唔到,雞肉滑。個汁滿滿成碗蒜,再強調係成碗,令我聯想起首爾弘大個蒜蓉豬手,好蒜者必愛。蒸扇貝 size無得輸,嚿肉直徑8cam,連群邊,但可惜鮮味不足而且有啲overcook梅菜炒菜心 又係另一估佢唔到組合,好有生死戀或親子井feel,但菜心好老同無甜味,做唔到個咸與甜、老與嫰嘅對比。鎮江骨 肉排大大件,肥肉特有的彈牙肉質,鎮江醋醬汁香濃掛汁,醋嘅酸味剛好中和肉嘅肥膩感,送到幾碗飯,必點推介。小炒王 成日去酒樓點小炒王都瀬嘢,遇到啲蝦乾又硬又咸又乾嘅機會率好高。呢度蝦乾有切細,SIZE同其他材料相約,融合其中。腰果花生保持香口卜卜脆,無因為炒完而淋哂。飯後送糖水,下次想試佢有成頁紙嘅甜品。除咗以上菜式外,仲叫左兩條炸魚、蝦子豆腐、翠肉瓜、咕嚕肉,請埋生日主角每人才160, 抵食!
蒸扇貝
蒸扇貝

梅菜炒菜心 鎮江骨
梅菜炒菜心

鎮江骨

小炒王

飯後送糖水,下次想試佢有成頁紙嘅甜品
2015-12-13
慶祝紀念