2023-06-30
炸雞咁多款🐔你最中意食邊款?爺爺👴🏻家鄉雞?oppa👨🎤炸雞?是旦啦🦭你中意食咩都唔關我事啦🦭直接一句:「可能/應該/或者係全香港最薄炸粉既鹽酥雞」今次肥豹試左🦭1. 鹽酥雞飯話明鹽酥雞,最重要就係調味同酥脆度。調味上👍🏻鹽、調味料都平均地分佈係每一件雞上。另外再加埋個自家製甜酸醬,甜酸咸既融合,令你身體無法抗拒。至於酥脆👍🏻無得彈!超薄炸皮,一入口就feel到個酥脆,仲要入面勁多肉汁。最誇張既係炸雞食完,個碗竟然一啲都唔油!推薦!2. 木玥招牌水果茶一上台嚇親肥豹,同外國人飲啤酒啲杯一樣大(可能再高啲)個刻肥豹心諗,我係咪要有糖尿病了🦭好在都唔算好甜,不過就普普通通,我自己就覺得個化學味大於個茶味。豹言豹語:食物上對得住個價👍🏻一個唔油、皮薄既炸雞真係唔易搵🤤係正朗屏站橋底,自然一到食飯時間就好搶手,大家要去記得早啲去。
今次肥豹試左🦭
1. 鹽酥雞飯