餐廳: Verde MAR
資訊:

真係估佢唔到!懸掛在天花板上的墨西哥 特色玩偶piñata 都是由 Eligio 廚師親自手工製作架!墨西哥菜較常使用源自當地的牛油果、玉米和蕃茄,因此墨西哥食物都相對色彩繽紛,從營養角度嚟睇- 五顏六色的食物意味著富含豐富礦物質和維生素,非常健康!。牛油果雪糕$88首先梗係要推薦最特別,同埋令我哋最印象深刻嘅牛油果雪糕啦!同喺其他地方食到嘅唔一樣,佢真係會有好濃郁嘅牛油果味,而唔係淨係可以食到佢嘅口感!而且佢嘅造型非常之別緻,主廚真係有心啦❤️。牛油果smooth $78墨西哥嘅牛油果,果然與眾不同,嗰種風味同埋口感係唔同啲㗎!呢個奶昔除咗保留少少牛油果原本嘅火粒之外,整體都係非常之滑順口,我好鍾意佢淡淡嘅牛油果味!。Birra Beef Stew $189呢一個係一個非常精緻嘅慢煮牛肉拼盤,大大嚿牛肉全部都燉得非常柔軟入味,佢主要用新鮮嘅食材去提味,所有嘢都係自己一手一腳做嘅,完全係食得出嘅新鮮!。墨西哥卷餅$99呢度嘅墨西哥卷餅,有好多種唔同嘅種類,餡料可以自己選擇㗎!除咗有牛豬之外,仲有好多素食者嘅選擇!可以見到廚師真係好體貼,可以照顧到大家嘅需要!我覺得牛油果醬簡直係點睛之筆!

。牛油果雪糕$88

。牛油果smooth $78

。Birra Beef Stew $189

。墨西哥卷餅$99
呢度嘅墨西哥卷餅,有好多種唔同嘅種類,餡料可以自己選擇㗎!除咗有牛豬之外,仲有好多素食者嘅選擇!可以見到廚師真係好體貼,可以照顧到大家嘅需要!我覺得牛油果醬簡直係點睛之筆!真係太好食啦!

。墨西哥烤雞鎚$89
呢間餐廳主打健康,因此烤雞都唔會用到太多嘅調味料,反而係準備咗墨西哥傳統醬汁俾我哋!少少辣之餘又非常惹味,配合烤得啱啱好嘅雞鎚真係好好味呀!