2021-11-20 320 瀏覽
今日特意去 家x 超市,紅磡區呢間比較近,由尖東徒步過去一陣子就到,走走路,曬曬太陽,吸收吓維他命D,對身體也好吖!未到超市看到你妳台灣外賣食店,開到嚟紅磡區,想食添...去完超市買,定買完至去呢? 買完先,因不會走回頭路,反正超市可以推車仔(唉...錯了,超市貨多,路窄,沒有手推車呀)。食店做外賣,所以店面地方不大,我們是被他的套餐吸引。今躺點(1號-夜市鹽酥便當套餐)送台式飲品或汽水,我咁為食,梗係加錢要特飲,以前飲過嘅(芋泥珍珠小芋圓),外賣杯好高身,甜度適中,小芋圓比珍珠腍,芋泥都幾多。(夜市鹽酥拼盤便當)嘅汁比較少,起初擔心,齋食白飯呀,魯肉汁少少,原來味道隱藏係肉中,撈混咗食,重幾夠添,台灣腸香甜味道足,甜不辣煙煙韌韌,連隻滷水蛋都鹹鹹哋,不過我唔識欣賞芋頭海鮮餅,唔試過點知合唔合自己口味呢,大人話ok,芋頭係咁嘅!(3號-皇牌吐司,仙草芋圓+飲品)揀咗酥炸大雞扒,紅豆仙草同特飲,都係$65,(大雞扒蜜糖芥末芝士)包裡面芝士溶溶哋,片番茄有汁,雞扒酥香,正常size,唔夠塊麵包大囉,麵包皮硬咗少少,其他都幾好味。(1號仙草)有黑白鮮草,彈牙水晶,夠腍紅豆同有咬口芋圓,甜度適

食店做外賣,所以店面地方不大,我們是被他的套餐吸引。

,大人話ok,芋頭係咁嘅!

,麵包皮硬咗少少,其他都幾好味。

(1號仙草)有黑白鮮草,彈牙水晶,夠腍紅豆同有咬口芋圓,甜度適中,

還有(抹茶紅豆小芋圓)喜歡食紅豆,咩都要佢,抹茶香加滑滑奶味,細粒芋圓更易食

外賣質素唔錯,夠飽又有甜品,經開會再來。

2021-11-14