2020-10-18 1290 瀏覽
今日約咗friend嚟到尖沙咀食lunch行街~搵到呢間喺大廈入邊4樓嘅火鍋餐廳🥰佢主打係台式火鍋~見到個Menu幾吸引😍就嚟呢間餐廳試吓~一入到去就見到餐廳以中式嘅裝修做設計😆見到壁畫有梅蘭菊竹😂有啲古色古香嘅感覺☺️火鍋會先選擇鍋底,再有唔同火鍋配料選擇😋醬料$20特別推介沙嗲醬👍🏻好好味😋有少少辣🙈不過接受到~酸菜白肉鍋$158好豐富嘅鍋底酸酸地,但係幾香👍🏻而且有好多舊白肉🤣大大嚿,半肥瘦白肉~食落幾煙韌👍🏻而且有好多生菜,白菜,粟米等等~好足料☺️仲有透明嘅闊粉~好鍾意啲闊粉🥰好爽口😋入口即溶~老鍋丸餃井字盤($98)有蛋餃同埋墨魚丸☺️蛋餃係用蛋皮包住~火鍋淥完之後啲肉汁出晒嚟😋好好味👍🏻墨魚丸幾爽口彈牙😍咬落啖啖肉😆幾好味🥰涮鍋小羊肉片$98好新鮮嘅羊肉片👍🏻而且好厚身😍真係幾正💕唔同出邊有啲比較薄片🙈呢啲羊肉片食落好香😋好值得一試🥰台灣蒜香腸$48呢排冇得去台灣旅行,就好懷念台灣嘅香腸🙈呢碟蒜香腸好有台灣嘅風味😋食得出佢嘅蒜香💕而且仲有陣甜甜地嘅感覺😍一碟切成好多粒香腸粒,幾滋味🥰沖繩黑糖烏梅汁$26酸酸甜甜嘅烏梅汁😋幾開胃👍🏻仲飲到佢嘅黑糖味😍又唔會太甜☺️冬瓜茶$22冬瓜茶

醬料$20
特別推介沙嗲醬👍🏻好好味😋有少少辣🙈不過接受到~

酸菜白肉鍋$158

老鍋丸餃井字盤($98)

涮鍋小羊肉片$98

台灣蒜香腸$48

沖繩黑糖烏梅汁$26

冬瓜茶$22
冬瓜茶偏甜🙈如果叫少甜會更加好👍🏻

餐廳嘅服務態度好好🥰而且坐得幾舒服幾闊落👍🏻幾適合朋友聚餐☺️
2020-10-17