2023-12-21 19 瀏覽
最近發現旺角開左台灣過江龍手搖飲品【水巷茶弄】。見招牌好醒目又唔係太多人,我同fd就試下。宜家仲有聖誕限定女啤啤同男啤啤樽仔。寒天愛玉小紫蘇:店鋪推薦必飲!顔色粉粉嫩嫩好吸引,甜度固定但唔會太甜,寒天有咬口、愛玉軟糯、小紫蘇脆脆,鍾意有野咬一流。其他茶飲店無呢個選擇,非常特別,推薦。奶蓋金萱茶:金萱茶非常清香、好解渴。再加微微鹹既奶蓋又加左唔同味道,唔會太單調。黑糖珍珠鮮奶:黑糖味濃,鮮奶超級濃,就算加左冰都唔會好水,而且珍珠煙靭。黑鑽粉粿奶茶:都係鋪頭推薦,奶茶都係屬於奶同茶都濃既style。粉粿有D似仙草質地,但唔係仙草既味道好特別,而黑鑽係咖啡啫喱,加入奶茶唔會蓋過個味,又幾特別。蔓越莓寒天冰茶:之前睇台灣youtuber介紹蔓越莓好飲,所以叫,但個人覺得味道就遜色少少,當然寒天就不錯。