2022-07-30
# #旺角 @mu_taiwan_store🥵大熱天時, 去街市買餸真心熱到溶, 而家小店賣生活百貨及食品大行其道, 啱晒我呢啲又懶又唔係成日煮的! 🥟泰式綠咖喱鮮肉水餃 $88 ~ 記餃子係唔需要預先解凍的! 放落滾水煲至浮起, 熄火再焗1-2分鐘就食得, 好方便! 泰式綠咖喱第一次見, 口味好新穎, 入口唔會過辣, 餡料非常豐富, 滿滿肉汁! 皮亦唔會過厚, 口感都幾煙靭! 🥩澳洲進口火鍋牛肉片, 原價 $49 現特價 $29/180g ~ 無牛羶味, 亦唔會只得肥油脂, 較一般肥牛可口, 肉味濃郁, 讚! 🍰買開熱食無理由唔買甜品, 橘村屋的黑糖麻糬捲 $178/420g! 橘村屋主張少油、減糖, 烘焙一份低熱量+輕柔口感兼具的幸福甜點! 一打開盒濃濃的黑糖味, 未食已經流口水! Cream 香甜唔膩, 蛋糕鬆軟滿蛋香, 最估唔到係 420g 咁大條! 🥬店內仲有: 空運台灣蔬菜、水果、冷凍食物、手信、零食、生活用品、台式醃菜等! 😌當然數量唔能夠同大超市比, 但真心想買嘅都有, 慰藉一下台灣味道!