2024-11-13
每次放工都經過呢間門面特別大同靚嘅居洒屋,好多人響度等緊位,重要見到佢哋餐點真係好精緻🤩今次決定提早book定位,放工即刻衝過嚟試吓當日未夠七點已經爆滿人流,餐廳裝修樓底頗高,有漂亮嘅吊燈,而且重有榻榻米和風房間,而我當然就係坐自己最鍾意嘅吧枱啦!一邊欣賞師傅手藝,一邊嘆美食🥰🌀金糖盒-海膽三文魚籽日式豆腐《 $158 》呢個盒賣相真係超吸睛+有趣😍底層有棉花糖,最中餅,連豆腐都唔簡單,原來係海膽製成嘅豆腐,再鋪滿三文魚籽和海膽,用料相當豪氣,脆脆嘅最中盒加埋入口即融嘅棉花糖一齊食,甜甜加鮮味簡直衝擊我味蕾,有趣嘅配搭👍🏻🌀粟米脆餅壽司。海膽三文魚籽《$138 》金酒屋嘅特色壽司,估唔到日式料理都可以食到Taco🤩金黃酥脆嘅粟米脆餅入面夾有壽司飯,上面鋪咗爽甜蔬菜,配上甘甜嘅海膽同大大粒嘅三文魚籽😍真係為我帶嚟全新嘅味覺體驗🌀金龍珠海膽吞拿魚蓉卷《4件$158 》日本大熱既龍珠卷喺香港都食到啦🤩金酒屋嘅名物,呢款卷物以自家醃製嘅醬油漬蛋黃為主角,令卷物味道大大昇華圓轆轆嘅蛋黃😍再配上鮮甜海膽和吞拿魚蓉,份量十足❤️🌀日式金柑帆立貝刺身《六切》$188呢度真係每一款菜式都咁精緻,呢個刺身無
今次決定提早book定位,放工即刻衝過嚟試吓
當日未夠七點已經爆滿人流,餐廳裝修樓底頗高,有漂亮嘅吊燈,而且重有榻榻米和風房間,而我當然就係坐自己最鍾意嘅吧枱啦!一邊欣賞師傅手藝,一邊嘆美食🥰 🌀金糖盒-海膽三文魚籽日式豆腐《 $158 》
呢個盒賣相真係超吸睛+有趣😍底層有棉花糖,最中餅,連豆腐都唔簡單,原來係海膽製成嘅豆腐,再鋪滿三文魚籽和海膽,用料相當豪氣,脆脆嘅最中盒加埋入口即融嘅棉花糖一齊食,甜甜加鮮味簡直衝擊我味蕾,有趣嘅配搭👍🏻 🌀粟米脆餅 壽司。海膽三文魚籽《$138 》
金酒屋嘅特色壽司,估唔到日式料理都可以食到Taco🤩金黃酥脆嘅粟米脆餅入面夾有壽司飯,上面鋪咗爽甜蔬菜,配上甘甜嘅海膽同大大粒嘅三文魚籽😍真係為我帶嚟全新嘅味覺體驗 🌀金龍珠海膽吞拿魚蓉卷《4件$158 》
日本大熱既龍珠卷喺香港都食到啦🤩金酒屋嘅名物,呢款卷物以自家醃製嘅醬油漬蛋黃為主角,令卷物味道大大昇華圓轆轆嘅蛋黃😍再配上鮮甜海膽和吞拿魚蓉,份量十足❤️ 🌀日式金柑帆立貝 刺身《六切》$188
呢度真係每一款菜式都咁精緻,呢個刺身無論擺盤和顏色都好靚🥰帆立貝好鮮甜,夾微微酸甜嘅金柑一齊食,每一口都令到我嘅味蕾好幸福吖 🌀戀丼。月見特厚燒牛舌三文魚籽《限量供應》$238
顏色令人賞心悅目嘅丼飯,橙黃顏色好靚,真係一個視覺享受🤩超厚切牛舌外微焦肉嫩啖啖脂香😋飯面鋪滿三文魚籽,拌蛋黃汁同吃,真係好食到癲😍呢個我極力推介! 🌀桃丼。月見海老拖羅蓉《$168 》
呢個丼都係震撼我眼球😍好誇張,全個飯面鋪滿甜蝦😮上面更加有個厚度十足嘅拖羅,份量絕不留手,鮮甜嘅海老加上鮮味嘅拖羅,每一啖都係超滿足🥰 🌀自家製雞皮蝦 $58
呢個雞皮蝦令我相當驚喜,用自家製嘅調味,烤至香口嘅雞皮包住爽彈鮮蝦肉,味道有雙重口感😋推介必點👍🏻👍🏻
🌀嚴選松阪豬《頸》 $58
松阪豬頸肉質好爽口又帶點油脂香,烤得好到位又有肉汁
🌀厚燒牛舌心 $58
呢款都係必點,牛脂味芳香又爽口
🌀安格斯牛肋肉 $58
牛味超香濃,好Juicy😋肉質比較有嚼勁,調味啱啱好