2017-12-05 536 瀏覽
因為之前十一月來和民有coupon送,趁住今日黎葵芳影聖誕裝飾,就順便黎用咗佢啦。我地未夠七點黎到,門口已經好多人等緊位,結果足足等咗半個鐘先有位,相當誇張。兩個人叫咗一份餃子,一個鍋及一個薄餅,份量剛剛好。和民自慢鐵板餃子 :一份餃子有八隻,餃子皮煎得香脆,豬肉餡肉汁豐富,店員上菜會提供麻油及辣油,但個人覺得唔駛沾都已經好好味。風味相撲雞肉鍋 :我地兩個人叫咗個大的,但由於配飯或烏冬要另外加錢,所以感覺份量都唔係好多。上菜時鍋仍然係凍的,再係檯面用個爐慢慢煲滾,鍋除咗雞肉外,亦有鯪魚肉,豆腐,紅蘿蔔,菇等等配料,湯底係柚子胡椒湯,清得黎帶有輕微辣味,所有食物煮淋後吸收晒湯底,感覺好暖和。和風比薩 :配料有叉燒及照燒雞,再加入照燒汁去烤,入口香脆,但上菜時係全塊上,要客人自己切開,有d唔方便,如果日後餐廳可以切埋先上菜就更好了。

兩個人叫咗一份餃子,一個鍋及一個薄餅,份量剛剛好。

和民自慢鐵板餃子 :

風味相撲雞肉鍋 :

和風比薩 :
2017-12-03
30 分鐘 (堂食)
用餐優惠
現金券