2020-07-20
朋友w小姐,佢喺社交平台放咗呢個火山排骨,個火山排骨樣子,勁震撼,基本上你見到個樣就會有興趣食。之前還未有限聚令,還有得食晚飯嘅時間,就趕緊去試吓呢間餐廳。星期一嘅晚上餐廳,真係人不多,食得都算安心。記得當晚還未有晚飯一定要外賣呢個條例,但係出街食飯嘅人已經唔多。完全諗唔到一日後如果你有興趣食呢個火山排骨,都要外賣食。又或者有興趣就下午來食吧。牛油雞翼,也是不錯的,好大隻,炸到又香又脆。泰國菜一定要叫冬陰功湯飲,呢度嘅冬陰功只有小嘅選擇。冬蔭功以碗上,唔會有個煲煲住熱辣辣,有好有不好,以我呢個愛我泰國菜嘅人來講我就覺得麻麻地,始終有個煲滾住嘅話會好飲啲。當然要食點菜,馬拉盞炒通菜,通常係泰國菜嘅最佳選擇,炒得不錯,唔算太辣。主食就選了泰式大蝦炒金邊粉,絕對非常驚喜,炒金邊粉炒得好好,大蝦又大隻,好出色。飲了九層塔青檸梳打和蘇梅島冰茶,兩杯也不錯,送呢d泰國野就最好。疫情蔓延時,大家真係唔好出去咁多,在家抗疫。
完全諗唔到一日後如果你有興趣食呢個火山排骨,都要外賣食。
又或者有興趣就下午來食吧。
牛油雞翼,也是不錯的,好大隻,炸到又香又脆。
泰國菜一定要叫冬陰功湯飲,呢度嘅冬陰功只有小嘅選擇。
疫情蔓延時,大家真係唔好出去咁多,在家抗疫。