今日又嚟到呢間茶餐廳,真係每次行過都忍唔住要入去食兩啖。🍽️牌子上嗰啲沙爹牛肉麵、葱花蛋治真係一絕,望落仲勁過拍檔電影。牛肉咬落去夠晒嫩滑,沙爹醬勁香,啖啖肉真係食到嗲咗。再嚟個葱花鹹牛治,熱辣辣嘅牛肉片夾埋香軟嘅雞蛋,多咗份屋企嘅味道,食兩塊都唔覺厭。餐單上雖然無寫素食,不過問咗老闆,佢話有得配,罕有嘅貼心。👍哥哥嗰個菜公仔麵加葱花蛋治,仲話好過屋企煮嘅!炎炎夏日,嗌咗個奶茶紅豆冰消暑,冰涼涼嘅感覺真心動人,紅豆份量仲多得滯,夠本!最正係,呢間茶餐廳雖然冇高大上嘅裝修,但係嗰份親民嘅味道同埋遮遮嘅笑容,就係本土最純粹嘅味道。下次,一定要再試下嗰個菜脯葱花蛋飯同埋佢嘅咖央多,咁正嘅小店,千祈唔好錯過啊!🥢🥤