2016-09-28
2086 瀏覽
1年前買左 cheesess $200 現金卷, 今個月尾到期啦,於是就趕住去用左佢。尖東果間冇左就特地出銅鑼灣攞。去到時下午4點幾,有另一個女士都同時到達。我地2個都想要 中size new york cheese cake。但係店員話冇哂 😢咁我唯有要個 細size 啦,但coupon 係 $ 200, 又想試埋其他味,所以要多個 kyoto white cheese cake. 😊 ($138 each)番到屋企 freeze 左 d 蛋糕,食前1 hour 放 普通雪櫃,即日食左 new york cheese。個面有淡淡地啡色。蛋糕軟軟的,沒餅底,成個都係芝士我更喜歡好濃味,好似就咁成喺芝士放入口,好好味呀~~ 平日食好少 cheesecake 嘅父母都食左好多~~佢地都話依間d cheesecake 好食,因為好有 cheese 味。個box 都好靚。第二日食 kyoto white cheese。成個白雪雪的,好靚,都係軟軟的蛋糕,今次有餅底。其實個味有少少似 x 海堂,但係依個結實d, 芝士味重少少,個底嘅味吾會搶左芝士味。當然,最濃味嘅係 new york chees
尖東果間冇左就特地出銅鑼灣攞。
但係店員話冇哂 😢
第二日食 kyoto white cheese。成個白雪雪的,好靚,都係軟軟的蛋糕,今次有餅底。其實個味有少少似 x 海堂,但係依個結實d, 芝士味重少少,個底嘅味吾會搶左芝士味。當然,最濃味嘅係 new york cheese cake 啦~ 大概美式 cheese cake 濃味過日式? 兩個都即日食哂,細細個呀~~
anyway,我第日會再食的 😆,兩款都好食,但new york cheesecake 最~~好食