招聘中
薪金面議
28天前
$16,000-$19,000
月薪
餐廳: 千両 (太古城)
資訊:

2019-09-22 563 瀏覽
每次同同事食飯,總係離唔開一d價位比較高既餐廳。佢地唔止食物有要求,對成個環境同格調都有一定既要求。當然,我都會有同樣既諗法,但我對呢d既要求就比佢地低,更多focus喺食物同相應既價錢上面。今日佢地就揀左喺One Island East附近既千兩。千兩其實即係高級版既元氣?所以價錢都比較高d,加埋一,九十蚊起跳。選擇困難症發作左一輪之後,我就叫左個壽司set,因為果日早餐遲左d食,唔算好餓。個set總共有十件壽司,仲有個細細地既沙律同有碗麵豉湯。壽司既quality ok,不過不失,而且種類都算多既,有魚、有蝦、有生、又有熟既,但份量就真係唔算多。我諗如果係平時要食大大碗飯既男仔黎講,細d既set可能只係佢地六成飽既份量。同事食既其他set,睇落都幾豐富,起碼好似多幾款野食,會滿足d,只係份量都好似唔係好夠咁。雖然野食既份量同價錢都唔算好抵,但同元氣一樣,每到食飯時間就要排餐勁先。不過喺呢一區,如果要食日本野既話,九十幾一百就點都走唔甩。