2019-04-14
好耐冇同同事一齊食飯,今次第一次食尖沙咀老鍋,約埋幾個同事一齊試試!我哋book六點半去到,仲係冇人嘅,我哋係第一台客仲有房坐添😆兩個女人仲未到,我同個肥仔叫住野食先,今次四個人食所以可以叫多啲唔同嘅嘢,平時都係叫安格斯牛、萵筍、厚切山藥、滷水拼盤、今次就叫多咗大腸頭、響鈴、鹹蛋黃炸魚皮呢度環境都幾好,我哋四個人坐咗喺房入邊,可以靜靜地傾吓計鍋底都係我平時食開嘅一樣,麻辣加酸菜白肉,尖沙咀依間唔同嘅係佢哋用明火山藥得六塊水餃、雲吞、黑松露龍蝦丸、鵝肝墨魚丸,好處係可以叫半分,我哋四個人啱啱好每人一粒安格斯牛,叫兩碟啱啱好萵筍,今次有少少老咗啲響鈴就一般,依樣好睇功夫,要炸得脆而唔油並不是咁簡單鹹蛋黃炸魚皮,依樣非常之好食,有鹹蛋味而又唔搶晒炸魚皮嘅味道今次依個滷水冇銅鑼灣嗰邊咁好食,大家睇見啲豆腐都知道未索到啲滷水汁大腸頭一直未試過,但我應該都唔會再叫,因為大腸我都係鍾意食炸大腸呢個台灣腸整得越嚟越Hea,我記得初初銅鑼灣嗰邊係會有蒜片夾著香腸,依家就咁一碟總括來講,依間台灣火鍋係尖沙咀來講都算唔錯!值得再去😋
呢度環境都幾好,我哋四個人坐咗喺房入邊,可以靜靜地傾吓計
山藥得六塊
安格斯牛,叫兩碟啱啱好
萵筍,今次有少少老咗啲
響鈴就一般,依樣好睇功夫,要炸得脆而唔油並不是咁簡單
總括來講,依間台灣火鍋係尖沙咀來講都算唔錯!值得再去😋