今日同事們揀咗公司附近嘅 Classy Le Carré 食午餐,呢間餐廳係我哋既常客,環境舒適,唔算太嘈,同事一齊食飯講嘢都唔需要好大聲。今次我哋試咗幾道新菜,都係餐廳既招牌。首先係 牛油果、明太子、蝦肉牛角包窩夫,呢道小食係用酥脆既牛角包窩夫做底,內層有牛油果蓉同鮮蝦,配埋明太子既鹹香,口感豐富又唔會太重口,幾適合開胃。第二道 威士忌水牛城汁單骨雞翼,雞翼烤得啱啱好,外皮微脆,內裡保持嫩滑,威士忌汁帶少少甜味,同水牛城風味既微辣味道混埋一齊,食得好滿足,成碟雞翼幾快就畀大家清晒。最後一道主食係 九州福岡縣明太子三文魚籽扁意粉,呢個絕對係今日既亮點!扁意粉煮得有嚼勁,明太子既鹹鮮味道同三文魚籽爆口既感覺好夾。成餐飯落嚟,大家都食得好開心,唔會覺得好膩,CP值都唔錯👍。我哋都諗住下次再嚟試下其他菜式,呢度真係成為咗我哋工作附近既好選擇。