2016-11-08 1686 瀏覽
同老婆大人放工搵野食,經過人地啲打邊爐店,佢就話好想食大蟶子,上Openrice睇下,原來附近有間蒸氣火鍋食,就打去問下有無位,lucky地有喎,咁就go go go!上到去見到裝修幾靚,又鬆動,老婆開綠燈就入去試下啦!叫左蟶子皇,用豉椒煮,都幾大隻又厚肉!人地話蟶子等貝殼類食物,愈大隻愈易up,因為怕唔熟要煮耐啲,時間拿得唔準又會過熟..呢度就無呢個情況,一啲都唔up,仲好爽口添!隻隻蟶子都好厚肉仲好甜,豉椒味道剛剛好,又唔太咸而且香,當中仲有啲青椒,有埋陣青草味,兩種味加埋都幾好!因為呢間食店都唔平,所以叫啲飽肚啲既食物,鰻魚糯米飯就最好不過了,蒸左8分鐘就食得,糯米飯內有少許蠟肉和蝦米,增添糯米飯的味道,就咁食飯都覺得香噴噴,軟身,鰻魚片都好好味,又多鰻魚汁,送飯一流,如果冬天食仲可以暖身添!食完仲有西瓜送添!餐飯都幾好,食物又夠新鮮,但服務就一般,啲侍應叫極都唔應,壺水refill完就係放係我個位中間!咁我又點食野呢?食都食得唔自在,希望下次可以有所改善啦!