5天前 37 瀏覽
今晚同媽咪去沙田杉玉食日本嘢,真係好開心。餐廳裝修非常有日本風情,牆上掛住一啲傳統嘅日本畫作,燈光柔和,整體環境感覺好溫馨。坐低之後,服務員好快就送上咗熱茶,服務態度非常好。今次我哋點咗幾款精選嘅日本菜式,包括:- **金璧輝煌烏魚子壽司**:呢個壽司非常精美,烏魚子味道濃郁,口感非常好。- **海陸峰會天婦羅**:天婦羅炸得好脆,海鮮同蔬菜都非常新鮮,每一啖都係享受。- **大廚滿足茶碗蒸**:茶碗蒸滑溜嫩口,味道鮮美,配料豐富。- **日式高湯玉子燒拌蘿蔔茸**:玉子燒煮得啱啱好,口感柔軟,配上蘿蔔茸,味道更清新。- **海苔日式炸豆腐**:炸豆腐外脆內嫩,海苔增添咗一種特別嘅風味。- **三文魚壽司卷**:三文魚壽司卷非常新鮮,入口即溶,青瓜增加咗清爽嘅口感。- **鯛魚湯蜆肉拉麵**:拉麵嘅湯底濃郁,蜆肉鮮甜,鯛魚片嫩滑,麵條亦非常彈牙。- **鰻魚玉子**:鰻魚玉子嘅鰻魚煮得啱啱好,肉質嫩滑,配上玉子燒,味道更加豐富。- **吞拿魚中卷**:吞拿魚中卷非常新鮮,魚肉肥美,入口即溶,配埋青瓜卷,味道更上一層樓。整個晚餐非常滿足,每一道菜都非常精緻同美味。沙田杉玉真係值得一試。😊

今次我哋點咗幾款精選嘅日本菜式,包括:

整個晚餐非常滿足,每一道菜都非常精緻同美味。沙田杉玉真係值得一試。😊📸🍣
6天前
15 分鐘 (堂食)