2023-05-03
最近約左幾個朋友去聚會 朋友話想食火鍋 就去左呢間位於大角咀既港式火鍋店 @sunwahkee2022 呢到湯底有十多款選擇😍另亦供應刺身、佐酒小食 一大班大傾計聚會到好夜都無問題!餐廳更設有獨立房間 岩晒一大班人 私隱到極高 而且牆身以不同風格的圖案裝飾 打造有趣的用餐體驗 型造輕鬆既用餐氣氛🥰鐘意食火鍋唔好錯過啦!▫️蕃茄薯仔豬骨湯鍋我地唔太食得辣 就叫左呢款好濃郁既湯底 裏面有新鮮蕃茄、薯仔、豬手等 要泥淥食材就一流 而且飲落唔會有味精 食完都唔會點口喝!▫️原隻龍蝦刺身一上枱嚇親我哋😂好新鮮爽口 晶瑩禿透既刺身龍蝦肉好鮮甜 份量真係好多 食極都仲有咁🙌🏻食到最後可以叫店員將個龍蝦殼斬開放落蕃茄煲度 都仲有肉可以食下 湯底更加鮮甜 一味二食💓▫️本地手切肥牛手切牛肉既紋理好靚 肉質鮮嫩唔鞋 放喺蕃茄湯到淥一淥就得 完全唔需要任何醬汁已經好好食!值得一提 佢哋一開始會承上一個醬料拼盤 裏面有六款配料 有豉油、辣椒、蔥花等 ▫️一條骨脆骨腩 ▫️老友鬼鬼脆骨腩食落爽脆無骨 味道鮮甜 薄身好食💓老友鬼鬼系炸物小食 炸到香脆出色🙌🏻▫️野生竹笙 ▫️雜菜拼盤竹笙好大條新鮮 淥一淥食爽口飽滿雜菜盤裏面好
最近約左幾個朋友去聚會 朋友話想食火鍋 就去左呢間位於大角咀既港式火鍋店 @sunwahkee2022 呢到湯底有十多款選擇😍另亦供應 刺身、佐酒小食 一大班大傾計聚會到好夜都無問題!餐廳更設有獨立房間 岩晒一大班人 私隱到極高 而且牆身以不同風格的圖案裝飾 打造有趣的用餐體驗 型造輕鬆既用餐氣氛🥰鐘意食火鍋唔好錯過啦!
▫️蕃茄薯仔豬骨湯鍋
▫️原隻龍蝦刺身
▫️本地手切肥牛
▫️一條骨脆骨腩 ▫️老友鬼鬼
脆骨腩食落爽脆無骨 味道鮮甜 薄身好食💓
老友鬼鬼系炸物小食 炸到香脆出色🙌🏻
▫️野生竹笙 ▫️雜菜拼盤
竹笙好大條新鮮 淥一淥食爽口飽滿
雜菜盤裏面好多菜款式 有唐生菜、白菜仔、西洋菜等 都好新鮮 配埋蕃茄湯一齊食就一流啦😍
▫️招牌四寶丸 ▫️華記雲吞
丸類餃子都好好食 大粒飽滿 裏面嘅內餡好新鮮 個人幾鍾意食佢嘅雲吞 大大粒 肉餡好足 食一粒都飽😂