餐廳: 海龍王餐廳
資訊:

好耐無去過海洋公園了!今次去海洋公園入面既海龍王餐廳,好興奮!😍入到去真係勁靚!可以對住咁多魚仔鯊魚食飯,感覺很新奇💙 謀殺了不少菲林👍🏼 (不過記住要打定去book近魚嗰邊既位呀!) 動夏嘉年華期間,海龍王餐廳推出左米芝蓮餐廳總廚陳國強師傅設計既「夏季嚐味菜單」🧡 分別有六道菜 ($528 per one),同八道菜 ($728 per one) 今次我同媽咪就試食左八道菜晚餐😋🐠蜜汁火方脆千層🐠藜麥百花海參🐠火朣冬瓜燉水鴨湯,好濃好好飲👍🏼🐠三蔥香檸澳洲龍蝦🐠雞㙡菌醬爆鹿兒島和牛粒,係A4和牛呀!😍😍我的最愛❤️🐠竹笙釀菜苗🐠蟹肉伴蕎麥涼麵🐠雪膠葛仙米薏仁露,飲完薏仁露,仲可以食埋下面啲餅碎同爆谷👍🏼整體份量有啲少🙈 不過可以同魚仔共餐既機會真係唔多,好開心可以同媽咪一齊體驗☺️

(不過記住要打定去book近魚嗰邊既位呀!)

今次我同媽咪就試食左八道菜晚餐😋

🐠蜜汁火方脆千層

🐠藜麥百花海參

🐠火朣冬瓜燉水鴨湯,好濃好好飲👍🏼

🐠三蔥香檸澳洲龍蝦

🐠雞㙡菌醬爆鹿兒島和牛粒,係A4和牛呀!😍😍我的最愛❤️