2021-10-25
今次去咗銅鑼灣食嘢,同行友人想食薑蔥炒蟹,所以search下or有咩好介紹,就搵咗呢一間嚟試吓😋呢間個名好似我細細個已經聽過,佢轉左去新舖,感覺上都幾舒服😌,薑蔥炒蟹(小)$480,價錢都可以接受既🤫再叫多幾個小菜就應該夠四個人食首先就叫咗蠔仔粥嚟,一窩夠哂四個人食,啲蠔都比出面大粒,粥底都夠味,加埋蠔既鮮味,昇華不少😘椒鹽九肚魚炸得香脆,內裏啲魚肉夠晒嫩滑,啲骨都可以吞埋入去,味道夠晒惹味😙菜就叫咗腐竹蛋白浸娃娃菜,夠清甜,好大份,好彩有四個人一齊食☺️薑蔥炒蟹終於到了,都唔細,炒得非常夠火喉,果然係食炒蟹而出名,蟹鉗經已處理好,只要慢慢剝殼,就可以享受👶🏼拳頭咁大嘅蟹肉😘😘而啲薑同埋蔥都係主角嚟,撈飯一流😍😍八珍豆腐煲非常豐富,入面有多種配料,都幾意想不到,豆腐已經走咗油,所以夾起上嚟都非常容易,呢款係適合想咩都叫嘅人食🤣🤣最後就上埋甜品,紅豆沙,不過就有啲甜,佢送就冇所謂啦😝
最後就上埋甜品,紅豆沙,不過就有啲甜,佢送就冇所謂啦😝