2024-07-30
個個都話九龍城出名食泰國菜既都係嚟呢間小曼谷食,但原來係名過其實星期日去到唔算多人,職員安排我地坐咗張由兩張二人枱拼埋一齊既四人枱,但有六張凳,凳與凳之間係冇空位可以郁既,雖然係有D奇怪但都覺得冇咩所謂後尾有多一枱兩個客既坐咗喺我哋隔離,因為本身一張二人枱係好細,咁兩枱唔識既人坐埋一齊就顯得好逼唔夠位擺餸,但明明成個場仲有其他空位,職員係都要安排坐得咁逼到上菜既時候因為張枱太細唔夠位,個職員問咗一句杯水係哋唔要架啦,我哋都未開口佢就一手隊咗落我同朋友杯水度,我哋已經不斷重複杯水係要飲既,因為我朋友杯水啱啱加咗藥粉,飲都未飲就俾佢隻手指插咗落嚟,咁就冇得食藥,完全唔知佢問嚟做咩!食客都未答就隊隻手指落整污糟晒杯水,咁都唔係諗住俾人飲架啦!到食完果下啲職員又急急腳咁收走晒枱面啲野,好趕客。但明明出面已經冇人等位,而個場就仲有好多空枱,唔知咁急收晒D野咁趕客為乜