2020-10-31 495 瀏覽
喺台灣嘅時候,都已經知道鼎泰豐好出名,不過之前喺台北見到都好多人排隊,所以去台灣嘅時候都冇試到。依家知道喺香港都開咗唔同嘅分店,所以今日都特別黎試下。但係真係估唔到連香港平日下晝都咁多人排隊,大概等咗15分鐘至20分鐘先有得入去。 環境🌟🌟🌟屯門呢間分店個環境都真係幾特別,因為有啲枱係玻璃隔離,以玻璃其實就係會比出面嘅人一路望住,不過好彩今次我同媽咪坐嘅位置係入少少嘅位,所以就冇呢個問題。整體嘅設計同台灣都好似,特別可以講吓呢一度嘅服務都真係唔錯,坐低已經主動斟茶,以香港來講服務態度都真係算係咁啦!食物🌟🌟知道呢度最出名嘅係小籠包,所以都特別叫咗嚟食,不過都真係有少少覺得名過其實,雖然入面係真係好有肉汁,而且皮都真係好薄,但其實佢哋肉餡唔係真係太有味,配上佢哋特製嘅醋,整體來講佢講唔覺得有畫龍點睛嘅感覺,反而有少少覺得小籠包同醋佢分開咗兩樣嘢。整體來講如果呢個價錢,相信出面有更好嘅選擇。不過今次試咗新嘅嘢,就係呢個油豆腐粉絲,湯底清淡可以接受,不過見唔係有好多餐廳可以食到,所以叫左黎試下。整體來講唔係好特別,以呢一個價錢相信有更好嘅選擇
環境🌟🌟🌟
食物🌟🌟
整體來講唔係好特別,以呢一個價錢相信有更好嘅選擇