2023-05-23
想試依間集團式甜品好耐,但之前太熱門要排隊所以放棄左。今個禮拜日見冇咩人排即興堂食試下,點知都幾失望。。。首先menu唔多選擇,諗左好耐決定試花生芋圓,個賣相係幾好,但食落芋圓同地瓜圓個味都好淡,糯米粉多過芋頭同地瓜,所以個圓既味唔出,而且地瓜圓同芋圓份量唔多,$48黎講性價比唔高,加上個刨冰底係就咁加糖水冇其他味,食哂面個層就係糖水冰比較失色。。。冇宣傳講到咁吸引咁好食,其實真係好普通另外個飲品冬瓜芋圓茶就好甜,飲完會覺得自己會糖尿病個種,已經少甜但都係太甜,而且細細粒既芋圓同地瓜圓更加食唔到芋圓味同地瓜味 ,似食緊普通小丸子,大失望可能我地對依間野期間太高,以為啲芋圓同地瓜圓會好重本身既食材味,所以太失望,佢其實只係好普通既甜品店,冇咩特別亦唔叫難食,但就唔會想再食咁解