2013-01-18
這店環境一般,枱與枱之間太過緊密,好有壓迫感。觸及座椅非常肥膩,地面滑,要小心行路。叫了生炒腊味糯米飯,雖然名字叫生炒,事實是蒸的,配料嚴重不足,同食評圖片及電視介紹的樣子全不一樣。花生﹑旦絲﹑葱粒全無踪影,撩開飯睇,仔細才搵到幾粒好細小而薄薄的腊腸薄片,細細粒的蝦米仔都頗多﹑仲有大量肥腊肉粒,飯好油,味度尚可。唔知係我當晚黑仔定什麼…餐牌有好多種炖湯選擇,想喝杏汁豬肺湯,說售罄,於是要了一盅海底椰雞腳螺頭湯;小碗﹑小碟及湯売先到,見小碗有些髒,於是用水清洗,髒水倒在小碟內,稍後請侍應幫忙倒去。炖湯上枱喇!真想不到個男侍應好快手的將小碟內髒水倒在枱的中央,讓枱布吸去髒水,再徐即將湯料畢在小碟內。講番個湯,湯及湯料味道都唔錯,(當然小碟底的湯料無食到喇!),這湯應該是煲的而不是炖的,炖的湯湯清。伙計服務水平如此,實在小見。店內清潔衛生情況有好大的改善空間。
伙計服務水平如此,實在小見。
店內清潔衛生情況有好大的改善空間。