2018-07-02 1606 瀏覽
爸媽出埠旅行,今日特登送佢哋去機場。 由於是搭長途機的關係,先同佢哋食啲嘢再上機。本來想去 T2 食 food court,但時間唔夠,只可以行到去食阿鴻。叫咗三樣嘢,分別係鹵水拼盤,海鮮炒麵同蔡瀾撈麵。拼盤本來想食雞腳筋,但賣曬,只好揀牛。 個豆腐就偏鹹,牛同墨魚就硬咗少少。過海鮮炒麵就係失敗之作,個芡汁成尺咁厚。 不過海鮮都算足料,有魚、蝦同貴妃蚌。 成個麵炸到脆卜卜。 我 expect 嘅炒麵係有鑊氣㗎。最後係蔡瀾撈麵。用得蔡 san 個名就即係有珠油啦。我唔知落咗幾多珠油,不過呢個無其他料嘅撈麵的確係好香嘅。食完很失望,因為完全食唔出有米芝蓮餐廳嘅水準。可能我叫錯餸吧。3樣嘢,埋單$286。

叫咗三樣嘢,分別係鹵水拼盤,海鮮炒麵同蔡瀾撈麵。

3樣嘢,埋單$286。
2018-07-01