2018-08-14 101 瀏覽
國內貴賓客戶來港,他們比較喜歡廣東菜式,我特意喺尖沙咀shopping區附近搵咗利寶閣招待佢哋,windows seat 還可以看到維港景色優美。店長服務細心、熱情招待!還香我們推介各款美食。聽講必食推介係傳說中周星馳嘅暗然銷魂飯配原盅佛跳牆1客 $188。依個仲最好預訂添!不過好彩當晚我哋早開始食飯,店長一坐低就幫我地order留著,所以有貨。原盅佛跳牆真材實料的,鮑魚、魚翅、海參等靚材料老火湯。味道鮮甜又滋潤,最啱就係我呢啲屋企冇乜湯水嘅人。再配埋暗然銷魂飯,即係谷飼豚肉叉燒,肥瘦均勻,咬落肉質柔軟 ,美味多汁。再配埋銷魂太陽蛋,真係牛蛋汁㗎!再加啲豉油添!真係好味到飛起。另一個我真心推介嘅就係燒汁脆皮雞,半隻都已經好夠份量,望落去肥美,入口嫩滑,而且皮脆,配埋秘製燒汁更美味。中國人傳統鍾意食米飯,飄香荷葉飯 $128更加係精粹,配合埋荷葉,飯粒更加有飄香嘅效果。成餐飯都食得咁開心,裝修又靚,食埋甜品就最好圓滿啦!幸福滿溢 $78,睇相都唔覺得有咩特別,上枱就 wow 左一聲啊!分量多到震撼,價錢真係好抵食。仲要有幾款甜品滿足唔同人嘅需要。客人都覺得好滿意,就當他們是遊客吧!希望他

店長服務細心、熱情招待!還香我們推介各款美食。

客人都覺得好滿意,就當他們是遊客吧!希望他們對香港留下美麗的印象!

• 原盅佛跳牆
  • 谷飼豚肉叉燒