2018-09-25 510 瀏覽
今日放早,起旺角行完街就同男友黎搵呢個越男仔。我地好少食越南野,呢度最吸引我係有個椰汁湯底既檬粉,因為我真係超鍾意食椰汁野。✨呢度環境小小,只有左右兩張長枱排排坐,牆上面貼滿ig 既post,原來仲有電視節目介紹過。餐廳位置雖然有d隔汲,但係好快都坐滿客仔。✨佢有好多小食都幾吸引,我地決定叫一碗粉,再搭多幾款皇牌野試試。✨本身想飲椰汁特飲果d既,但menu 唔見有~準備食毒野最後叫番杯咸檸七✨海膽手撕雞檬紙卷:呢個配搭好新鮮,見到堆海膽已經口水流。海膽上面搽左d 蜜糖,感覺特別香甜軟滑,加上蔥花同埋炸蒜就更加香口~~✨米紙厚薄適中,加埋手撕雞好好味。平時食米紙卷,總係會覺得有d寡寡地, 但呢個成個味道係非常豐富👍✨冰鎮蜜糖凍蕃茄:賣相好可愛,蕃茄上面有好多柚子蜜,本身諗緊會唔會甜到喊。 不過切開個蕃茄超爆汁,味道唔太甜唔太酸食落啱啱好又幾好味,感覺好清新同埋透心涼~~~貴得黎係有驚喜👏👏👏✨芝士蝦多士: 其實我本身都唔係好食得熱氣野,呢d 毒物多數係男友叫,但呢個食左一啖真係番唔到轉頭😝實在太好食!✨多士好薄身但做到好鬆脆,夾住滿滿既蝦肉好彈牙😍~~仲有我最愛既流心芝士,~加埋芝麻實在

✨本身想飲椰汁特飲果d既,但menu 唔見有~
準備食毒野最後叫番杯咸檸七

海膽手撕雞檬紙卷

冰鎮蜜糖凍蕃茄

✨多士好薄身但做到好鬆脆,夾住滿滿既蝦肉好彈牙😍~~仲有我最愛既流心芝士,~加埋芝麻實在非常香口,必食👍
芝士蝦多士

✨生蠔椰汁酸湯湯檬粉($108): 期待以久~~個湯幾香椰汁味,酸酸地好似飲緊泰式椰汁雞湯既感覺。如果椰汁可以再重d, 酸味輕輕減d 應該更加正。 個檬粉好爽口,搭埋洋蔥,蒜片同湯食好好味ar~~😍
生蠔椰汁酸湯湯檬粉

✨生蠔有三隻都幾新鮮,食落好鮮味多汁。價錢有d 貴,如果可以搭多d 配料會開心d~~而家唔係好夠喉😭。

✨芝士軟殼蟹焗蒜蓉包:好少食軟殼蟹係咁肥美咁好肉地,食落唔會太乾身仲鎖住肉汁~芝士可以再多d就更加好

✨蒜蓉包外脆內軟,蒜味好濃仲有少少辣辣地,真係超級邪惡又好惹味

芝士軟殼蟹焗蒜蓉包

呢度樣樣野食都幾滿意,唯一係環境比較細,人手唔係好夠,所以落單執野都要耐心等下。
海膽手撕雞檬紙卷
冰鎮蜜糖凍蕃茄