2023-02-02 1807 瀏覽
呢間台式餐廳,之前喺其他分店外賣嘢食,好好食。今次就嚟荔枝角分店堂食,因為呢度食物款式多啲,同埋有芋圓糖水食,另外2間外賣分店無㗎!店內光線充足,雖然要排排坐或面壁坐,但每張枱都好闊落,有間板都唔會覺得好逼,坐得算鬆動。🥪 黑松露焦糖洋蔥日本飛驒牛芝士蛋吐司 (HK$98).一見到份吐司有好厚一層日本飛驒牛,真係心心眼😍.飛驒牛是日本的和牛之王,油花若霜,口感比一般牛肉鬆軟好多,牛味香濃.烤吐司之間仲有黑松露醬、炒焦糖洋蔥、半熟日本流心蛋、自家秘制醬汁、溶岩芝士,咁多正料,食嘅時候要好溫柔咁食,唔係啲料會流晒出嚟㗎啦!📌提提你:呢款每日限量供應,準備時間要耐啲㗎!只限堂食,親熱食先好食喔。🍜 蕃茄紅燒台式牛肉麵 (HK$78).湯底濃郁,食得到湯裡有好多鮮番茄蓉和好入味嘅蘿蔔.大大舊秘制牛肋條,軟腍易咬,好好味😋.麵條軟身,有咬口,很掛汁,也好長條呀 (你睇我朋友夾到幾長的麵條😲)🦑 花枝丸配淮鹽(跟餐 +HK$28/5粒).新鮮炸起,熱辣辣,彈牙爽口,裡面仲有一粒粒花枝肉㗎!☕️ 桂花雪梨羅漢果茶 (跟餐 +HK$12/熱 x 2杯).呢杯野有好濃嘅羅漢果和雪梨煮在一起的味道,是一種好

🥪 黑松露焦糖洋蔥日本飛驒牛芝士蛋吐司 (HK$98)
.一見到份吐司有好厚一層日本飛驒牛,真係心心眼😍

黑松露焦糖洋蔥日本飛驒牛芝士蛋吐司

🍜 蕃茄紅燒台式牛肉麵 (HK$78)
.湯底濃郁,食得到湯裡有好多鮮番茄蓉和好入味嘅蘿蔔
.大大舊秘制牛肋條,軟腍易咬,好好味😋

蕃茄紅燒台式牛肉麵

🦑 花枝丸配淮鹽(跟餐 +HK$28/5粒)
.新鮮炸起,熱辣辣,彈牙爽口,裡面仲有一粒粒花枝肉㗎!

花枝丸配淮鹽

.呢杯野有好濃嘅羅漢果和雪梨煮在一起的味道,是一種好獨特嘅甜味,我詞窮,找唔到字來形容,不過我鍾意飲😁

桂花雪梨羅漢果茶

🍯 黑糖紅棗薑三色圓 (HK$38/熱)
.三色圓有芋圓、地瓜圓、紫薯圓,全人手製作,口感煙韌Q彈,味道都幾濃
糖水真的真材實料,看得見薑片,也飲得到好夠薑味,做到驅寒暖胃的效用👍🏻

黑糖紅棗薑三色圓
2023-01-27