咁我哋就係OpenRice 度見到呢間餐廳。見到佢set menu ,就叫咗佢地OpenRice 熱門*匈牙利燉牛肉飯*,當初就係見到呢個飯比較特別同埋咖啡有拉花先揀呢間餐廳。另外仲叫咗個慢煮鴨胸配焗薯。佢來咗個匈牙利燉牛肉飯,個飯就微溫,已經唔係熱辣辣,咁都算。點知佢個燉牛肉,無論係佢個汁、薯仔丶蘿蔔定係舊牛肉全部都係凍,完全唔熱🫠食住個少少熱嘅飯配住個凍汁同肉,而且佢嘅調味都唔係特別好食,好似扒餐嗰啲蒜蓉汁咁,不過至少人哋啲嘢係熱。呢個飯我哋都冇叫佢換到之後佢就來咗慢煮鴨胸配焗薯,佢一落枱就見到個焗薯完全Overcooked,黑咗,我就忍唔住叫佢換咗個焗薯,佢就收走左我哋成份野,夾走咗個焗薯,放返低本身嗰份鴨胸俾我哋。唔知係咪因為佢哋一直企喺度傾偈,所以就焗得太耐?😵之後我地就食個鴨胸先,不出所料,佢個鴨胸依然係凍,個醬汁都喺凍。一放入口,即刻成口油,因為啲嘢唔熱,口感極差,我朋友直接吐咗出來🤮叫我唔好再食然後佢個沙律菜好似放咗好耐咁,好殘,一啲都唔新鮮。最後我哋冇食哂呢份鴨胸,仲叫staff收走埋佢,費事礙眼。真心超級失望,因為本身OpenRice 評價都唔差,但係真實體驗係呢間

唔知係咪因為佢哋一直企喺度傾偈,所以就焗得太耐?😵
然後佢個沙律菜好似放咗好耐咁,好殘,一啲都唔新鮮。

最後我哋冇食哂呢份鴨胸,仲叫staff收走埋佢,費事礙眼。真心超級失望,因為本身OpenRice 評價都唔差,但係真實體驗係呢間餐廳入面嘅嘢基本上全部都係凍。除咗補返嘅焗薯,係成餐飯唯一比較熱嘅嘢食,根本食唔飽,淨係得個樣。
2023-04-23