2024-08-18
一日晏晝喺馬鞍山嗰頭行街,肚餓咗就喺附近周圍搵嘢食,俾我發現咗呢間台式火鍋店【一鼎‧台式火鍋】,而且仲係放題任你食!舖面環境好舒服,火鍋配料睇落嚟都好新鮮。經由侍應嘅推介,我叫咗【澳洲純和牛】嘅套餐,配埋【紅燒火牛】湯底,成個餐都係$249咋。【紅燒火牛】湯底上枱嗰陣,就有陣好濃烈嘅香味撲鼻而嚟,飲啖湯底,好鮮甜好爽口,辣味啱啱好,仲提升埋我嘅食慾。【澳洲純和牛】嘅肉片雪花紋好靚,脂肪同肉嘅分佈好平均,睇落嚟都好新鮮,跟住提示涮一涮15秒撈起,肉質好鮮嫩,湯底嘅辣味襯托出牛肉嘅鮮,回味無窮。再配埋王子麵,麵同肉都俾湯底滲透包住,好惹味。配埋啲配菜一齊食,唔會覺得太單調,可以食到啲菜嘅清新爽口。我仲叫咗杯佢哋嘅【百香果三重奏】,好酸爽開胃,好夾【紅燒火牛】嘅辣湯底。90分鐘食到好飽,推介俾大家呢間【一鼎‧台式火鍋】!✅評分:味道 : ⭐️⭐️⭐️⭐️【4】環境:⭐️⭐️⭐️⭐【4】服務:⭐️⭐️⭐️⭐️【4】衛生:⭐️⭐️⭐️⭐️【4】抵食:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️【5】整體評分:😋【笑】
舖面環境好舒服,火鍋配料睇落嚟都好新鮮。
配埋啲配菜一齊食,唔會覺得太單調,可以食到啲菜嘅清新爽口。
90分鐘食到好飽,推介俾大家呢間【一鼎‧台式火鍋】!
✅評分:
味道 : ⭐️⭐️⭐️⭐️【4】