2024-01-14 316 瀏覽
我嘅味蕾今晚仿佛參加咗個繽紛派對呀!首先,厚切豬扒菜飯真係令人驚喜,豬扒呢,煎得外皮微微焦香,肉質又嫩滑得黎,真係一流👍。同埋,唔會好似其他地方咁油膩,真係啱晒平民口味,食埋一啖飯,爽呀!跟住,講下個小籠包,皮細滑之到不得了,一咬落去,湯汁四溢,鮮嘅汁液喺口腔裡盪漾,實在太正🤤!至於麻辣豬耳,籽籽脆口,辣得嚟唔熏天,微辣微麻嘅感覺刺激到每條味蕾,啱晒愛辣嘅你!而家講返個酸辣湯,酸酸辣辣嘅好像就係為咗提神咁,湯底夠味而唔會過咸,啄一啄令人胃口大開。啱啱講完,一諗起嗰碟孜然雞翼,我荷包都忍唔住想再掏錢,將啲香料味嘅雞翼一扫而光——真真係咁滋味!最後,提提你哋,一定要試吓個鮑汁菜心,簡單嘅烹調手法帶出菜心本身嘅清甜,最適合哋後來個清新收場。當嗰位好友輕輕啜一口桂圓紅棗茶,仿佛連我都覺得神清氣爽,養生又暖胃,完美收尾呢場食味盛宴。坐喺店裡,放眼望去,每一張面孔都陷入呢種滿足嘅美食境界。招呼好、環境舒服,這裏無論你一個人自在食,定係同三五知己大啖特啖,都絕對係一個好選擇。食飽食餐,撐得我行都行唔穩啦!🥢👏💯