2019-05-04
平時食好少少嘅西餐,都總會覺得格格不入,可能都係去唔慣高級地方。所以今次同男朋友去呢一間上樓西餐廳,試吓新意思新感覺!初初去到,真係有啲擔心,因為門口同埋𨋢都係比較簡陋。不過到咗之後,都有煥然一新嘅感覺。餐廳係簡簡單單好溫暖好舒服嘅西餐私房菜嘅裝飾。地方唔算大,但都坐得舒服。餐廳有二人餐,亦都有唔同形式嘅散叫。因為我哋唔算大食所以簡簡單單兩個Main 一個前菜應該好夠了!我哋嗌左火炙半熟吞拿魚伴柚子味噌醬、蟹肉意大利麵伴松葉蟹羔忌廉汁、原隻蒲燒魷魚鰻魚汁意大利飯。未上菜之前,餐廳送咗一碟麵包,牛角包好鬆軟好好食!等我逐樣菜式介紹啦:火炙半熟吞拿魚伴柚子味噌醬特別嘅配搭,吞拿魚肉配搭酸酸甜甜嘅柚子醬幾清新,亦都幾開胃!份量啱啱好蟹肉意大利麵伴松葉蟹羔忌廉汁睇相已經睇到意粉上面有好足料嘅蟹膏!入邊嘅蟹柳並唔係平時打邊爐食嗰啲用魚肉整嘅假蟹柳,而係真嘅蟹肉!鍾意食汁嘅要注意!呢個意粉啱晒你~味道濃郁,而且意大利粉煮得啱啱好,唔會太林原隻蒲燒魷魚鰻魚汁意大利飯最期待亦都最特別嘅菜式,魷魚煮得啱啱好,我男朋友就嫌佢稍微硬身左少少。至於味道方面,對我來講就太過重味;但我男朋友就食到舔舔脷!魷魚上面
火炙半熟吞拿魚伴柚子味噌醬
蟹肉意大利麵伴松葉蟹羔忌廉汁
原隻蒲燒魷魚鰻魚汁意大利飯
最期待亦都最特別嘅菜式,魷魚煮得啱啱好,我男朋友就嫌佢稍微硬身左少少。至於味道方面,對我來講就太過重味;但我男朋友就食到舔舔脷!魷魚上面嘅鰻魚汁有少少鹹得滯,不過真係見仁見智!
整體:以呢個價錢,我覺得都係值得嘅!未試過可以試吓!